He incorporat a la part dreta del blog un llistat dels vins que més m'agraden, hi ha una mica de tot, i sobretot us voldria recomanar que donguessiu una oportunitat als rossats, que tenen un preu molt asequible i alguns són realment bons.
Doncs bé, al tema. Ahir vam anar a fer una sessió de cata a la tenda de vins Taula Selecció, que està a prop del carrer de Sants. Els que anem a aquestes sessions sóm antincs alumnes del Santi, que volem seguir tastant vins tot i que el curs ja és va acabar fa uns 6 mesos.
A Taula ens tracten molt bé i fem com sessions monogràfiques, ahir li va tocar als vins italians, així que us comento els que varem tastar.Vi blanc de la part nord-esquerra d'italia. És bastant dens, amb una olor gens afruitada sino més mantecosa. Característic el sabor que té un toc de sals i vegetal.
La meva opinió, no és dolent però no té res especial (jo sóc més dels afruitats)
El defineixen com un vi de taula, però bonet, tot i que deixa una mica de sabor amarg al final.
Té una forta olor a pebre negre i bastant afruitat.
Per tal de poder-lo comercialitzar han fet barreja del raïm típic de la zona (nero de àvola) i Syrah
Vi de la zona de la Toscana, és diu Tre, ja que barreja tres tipus de raïm: Suagiovese (típic de la zona), Cavernet Sauvignon i Merlot.
La barreja és fa per comercialitzar-lo millor, no és pot considerar un vi clàssic de la toscana.
Té un toc de canella en l'aroma.
Per mi el millor de la nit amb mooolta diferencia.
L'olor no és gaire sorprenent, tot i que té tocs de molts aromes, és veu que és un vi més complet.
En boca excelent, té un toc dolç que per mi es deliciós.
No sóc molt fan dels vins negres, però aquest entra sol!
Vi que ha passat 24 mesos en barrica de roble frances, després 12 mesos en botella.
Ja només el color ens denota la seva maduresa, té un color marronós.
De sabor potser és marca massa la fusta i poc la fruita, però està molt bé.
Va quedar en segona posició de la nit, tot i que hi va haver gent que el va preferir a l'anterior.
És un vi que pot durar molts anys i que, en teoria, millora i no perd sabor.
Bé, espero que us agradin els comentaris de vins i us invito a dir-hi la vostra o a recomanar-ne!
No hay comentarios:
Publicar un comentario